ИноПлатформа Инфо Ден 1, Скопје,ЕУ Инфо Центар

24.09.2018
Скопје, Македонија (ПЈРМ)

 Registration Closed
 
25

Info

Category
Инфо Денови ПЈР Македонија
Date
24.09.2018 00:00
Venue
ЕУ Инфо Центар - Мито Хаџивасилев Јасмин 52
Скопје 1000, Македонија (ПЈРМ)
Telephone
+38975226071
Email
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

All Dates

  • 24.09.2018 00:00

Desscription

Во рамки на ЕУ проектот ИноПлатформа, Центарот за Управување со Знаење организира информативен ден наменет за менаџерите на малите и средни претпријатија одговорни за развој на нови производи и услуги,  консултантите, како и претставници на организациите кои ја поддржуваат конкурентноста на претпријатијата (акцелератори, инкубатори, стопански комори).  Целта на работилницата е тројна:
  • да ја подигне свеста за потребата од иновации кај малите и средни претпријатија во Македонија,
  • да ги презентира профилите на иноватори во земјата и во регионот, нивните практики и перформанси, - наоди добиени од истражувањето спроведено во склоп на проектот ИнноПлатформа,
  • да ги зајакне знаењето и вештините на сопствениците и менаџерите, и консултантите за успешно воведување на иновации во претпријатијата преку користењето на пет ИноАлатки развиени во рамки на проектот: ИноМодел, ИноСтратегија, ИноПартнери, ИноФинансии и ИноПроект.

 

Првата работилницата ќе се оддржи во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје, на 24 ти септември. Вашето учество можете да го регистрирате на горниот линк. Работилницата ќе опфати 25 учесници, но во исто време ќе биде емитувана во живо на Јутуб каналот на проектот Инноплатформа. 
ИноПлатформа е проект ко-финансиран од ЕУ во рамки на Транснационалната програма Interreg BalkanMed.  Проектот се спроведува од 2017-та до 2019-та година од страна на конзортсиум од 6 проектни партнери од 5 земји на Балканско медитеранската област. 

Лидер на проектот е Центарот за Управување со Знаење, истражувачки центар формиран во 2008-ма година, со цел да ги зајакне и подобри процесите на управување со знаење во сите општествени области во земјата и регионот. Центарот покрива широка палета на активности која се спроведува во соработка со граѓанскиот сектор, државните институции и деловната заедница. Визијата на Центарот е да прерасне во активен учесник во институционалниот и економскиот развој на земјата и регионот.

Location of the event

Venue
ЕУ Инфо Центар - Мито Хаџивасилев Јасмин 52
Скопје 1000, Македонија (ПЈРМ)
 

List of Participants

Branko DjurovicBranko Djurovic (1)
E-mail: branko.djurovic@hotmail.com
Verica JordanovaVerica Jordanova (1)
Position: manager
Company: Inovativnost dooel
E-mail: jordanova@inovativnost.mk
Marina svilecikMarina svilecik (1)
Position: Consultant
Company: Freelancer
E-mail: svilicicm@yahoo.com
AleksandraAleksandra (1)
Position: Marketing Manager
Company: Produkcija Perspektiva
E-mail: adogramadzieva@gmail.com
Билјана НечковаБилјана Нечкова (1)
Position: Entrepreneur
Company: LAKSMI SB
E-mail: koojena@gmail.com
Olivera KlincharovaOlivera Klincharova (1)
Position: Consultant
Company: PM Security
E-mail: olivera@mail.com
Верица Хадџи Василева МарковскаВерица Хадџи Василева Марковска (1)
Position: Upravitel
Company: AAG - Analysis and Advisory Group
E-mail: verica.hadzivasileva@aag.com.mk
Andrijana Bogdanovska Gj.Andrijana Bogdanovska Gj. (1)
Position: Director
Company: Centar za Upravuvanje so Znaenje
E-mail: andrijanabd@knowledge-center.org
SaskaKostovska DlakaSaskaKostovska Dlaka (1)
Position: Director (CEO)
Company: Input DOO
E-mail: s.kostovska-dlaka@input.mk
Bisera SBisera S (1)
Position: Project Assistant
Company: CKM
E-mail: bisera.smilevska@knowledge-center.org
Симона АлексовскаСимона Алексовска (1)
Position: Junior Consultant
Company: EVROSIMOVSKI Consulting
E-mail: simona@evrosimovski.mk
Михајло ЕвросимовскиМихајло Евросимовски (1)
Position: Director
Company: EVROSIMOVSKI Consulting
E-mail: mihajlo@evrosimovski.mk
FilizFiliz (1)
Position: Director, Strategic and International Advisory Services
Company: Advisory4C
E-mail: f.veli@advisory4c.com
Aleksandra EftimovaAleksandra Eftimova (1)
Position: Director, Market&Business development
Company: Advisory4c
E-mail: a.eftimova@advisory4c.com
Сашо АцескиСашо Ацески (1)
Position: Извршен директор
Company: Национална асоцијација КОРД Скопје
E-mail: aceski.saso.cik@gmail.com
ZlatkoZlatko (1)
Position: Manager
Company: KONTIM Agrokonsalting
E-mail: contimz@gmail.com
NikolinaNikolina (1)
Position: Project manager
Company: Bizzbee Solutions
E-mail: nikolina.ristoska@bizzbeesolutions.com
SuzanaSuzana (1)
Position: Manager
Company: Fondacija Sizigija
E-mail: trajkovskasuzana1@gmail.com
HristinaHristina (1)
Position: Project Manager
Company: BizzBee Solutions
E-mail: hristina.tancheva@bizzbeesolutions.com
StevanStevan (1)
Position: General Manager
Company: PRO TEND
E-mail: stevan.rufceski@pro-tend.com.mk
PenkaPenka (1)
Position: General manager
Company: Consulting Inter Group
E-mail: konsaltingintergrup@yahoo.com
DejanDejan (1)
Position: Mechanical Engineer
Company: Wabtec MZT
E-mail: dkostadinov@wabtec.com
Nikolaj TomashevskiNikolaj Tomashevski (1)
Position: creative director
Company: Infinity Design
E-mail: nikolaj.tomashevski@infinity.com.mk
LidijaLidija (1)
Position: Manager
Company: Netpress
E-mail: lidija@netpress.com.mk
ТањаТања (1)
Position: Executive Manager
Company: Greenagro
E-mail: kotevska@gmail.com

Marketplace

Agenda

Ден 
24.09.2018
09:00 – 09:15
Регистрација
Регистрација на учесниците
09:15 – 09:30
Отварање
Поздравно отварање на настанот  
Проект Иноплатформа
09:30 – 10:00
Прва сесија
Иновации и Иноватори во Балканско Медитеранската Област
Анализа
10:00 – 11:00
Втора сесија
ИноАлатки и како да се зголеми иновативноста на МСП-ја
Опис и објаснување
11:00 – 11:30
Пауза за Кафе
11:30 – 13:00
Втора сесија (продолжување)
ИноАлатки: ИноМодел, ИноСтратегија, ИноПартнери, ИноФинансии и ИноПроект
Опис и објаснување
13:00 – 14:00

Пауза за Ручек
14:00 – 16:00
Трета сесија
Демо презентација на ИноАлатките
Презентација
 

Powered by iCagenda

Back to top