ИноПлатформа Инфо Ден 2, Скопје,ЕУ Инфо Центар

01.10.2018
Skopje, Macedonia (FYROM)

 Registration Closed
 
20

Info

Category
Инфо Денови ПЈР Македонија
Date
01.10.2018 09:00
Venue
ЕУ Инфо Центар - Mito Hadzivasilev-Jasmin 52
Skopje 1000, Macedonia (FYROM)
Telephone
+38970606060
Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

All Dates

  • 01.10.2018 09:00

Desscription

Во рамки на ЕУ проектот ИноПлатформа, Центарот за Управување со Знаење организира информативен ден наменет за менаџерите на малите и средни претпријатија одговорни за развој на нови производи и услуги,  консултантите, како и претставници на организациите кои ја поддржуваат конкурентноста на претпријатијата (акцелератори, инкубатори, стопански комори).  Целта на работилницата е тројна:
  • да ја подигне свеста за потребата од иновации кај малите и средни претпријатија во Македонија,
  • да ги презентира профилите на иноватори во земјата и во регионот, нивните практики и перформанси, - наоди добиени од истражувањето спроведено во склоп на проектот ИнноПлатформа,
  • да ги зајакне знаењето и вештините на сопствениците и менаџерите, и консултантите за успешно воведување на иновации во претпријатијата преку користењето на пет ИноАлатки развиени во рамки на проектот: ИноМодел, ИноСтратегија, ИноПартнери, ИноФинансии и ИноПроект.

 

Втората работилницата ќе се оддржи во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје, на 1 ви октомври. Вашето учество можете да го регистрирате на горниот линк. Работилницата ќе опфати 25 учесници, но во исто време ќе биде емитувана во живо на Јутуб каналот на проектот Инноплатформа. 
ИноПлатформа е проект ко-финансиран од ЕУ во рамки на Транснационалната програма Interreg BalkanMed.  Проектот се спроведува од 2017-та до 2019-та година од страна на конзортсиум од 6 проектни партнери од 5 земји на Балканско медитеранската област. 

Лидер на проектот е Центарот за Управување со Знаење, истражувачки центар формиран во 2008-ма година, со цел да ги зајакне и подобри процесите на управување со знаење во сите општествени области во земјата и регионот. Центарот покрива широка палета на активности која се спроведува во соработка со граѓанскиот сектор, државните институции и деловната заедница. Визијата на Центарот е да прерасне во активен учесник во институционалниот и економскиот развој на земјата и регионот.

Location of the event

Venue
ЕУ Инфо Центар - Mito Hadzivasilev-Jasmin 52
Skopje 1000, Macedonia (FYROM)
 

List of Participants

Branko DjurovicBranko Djurovic (1)
E-mail: branko.djurovic@gmail.com
marijamarija (1)
Position: project manager
Company: Proaccount
E-mail: ma_ria06@hotmail.com
AnitaAnita (2)
Position: Business consultant
Company: Marand Consultants
E-mail: anita@marand.com.mk
Andrijana Bogdanovska Gj.Andrijana Bogdanovska Gj. (1)
Position: Director
Company: Centar za Upravuvanje so Znaenje
E-mail: andrijanabd@knowledge-center.org
Bisera SBisera S (1)
Position: Project Assistant
Company: CKM
E-mail: bisera.smilevska@knowledge-center.org
KaterinaKaterina (1)
E-mail: sotirova_k@yahoo.com
Valon KupaValon Kupa (1)
Position: General Manager
Company: EVITA GROUP DOOEL
E-mail: ceo@evitagroup.mk
Sanja ArizanovSanja Arizanov (1)
Position: Founder
Company: FirstFive
E-mail: sanjaarizanov@icloud.com
IgorIgor (1)
Position: Advisor
Company: Agrokonsalting Tim
E-mail: igor002@hotmail.com
BiljanaBiljana (1)
Position: operative manager
Company: Institute for promoting science ILINA
E-mail: biljanaandrevska@hotmail.com
DanielaDaniela (1)
Position: Profesor
Company: Univerzitet Majka Tereza
E-mail: ddimovska1@gmail.com
BoroBoro (1)
Position: Rakovoditel naodd.za upravuvanje so br.
Company: AEK
E-mail: boro.todorovski@aec.mk
Ksenija CaminskaKsenija Caminska (1)
Position: Consultant
Company: ПРОФЕСИОНАЛ АКАУНТ
E-mail: info@proaccount.mk
Aleksandar DudeskiAleksandar Dudeski (1)
Position: CTO
Company: Overnet DMD
E-mail: aleksandar.dudeski@overnet.com.mk
Nikola Nikola (1)
Position: manager
Company: Kalojani doo
E-mail: anchevski.nikola@gmail.com
Natalija BurgievaNatalija Burgieva (1)
Position: CEO
Company: Mama Organa
E-mail: burgievanatalija@gmail.com
Irina Irina (1)
Position: CEO/ Founder
Company: Omega Research
E-mail: irivelevska@gmail.com
Elena GjukovikjElena Gjukovikj (1)
Position: Manager
Company: PZU "Remedium-lek"
E-mail: remediumlek@yahoo.com
Bisera SrcevaBisera Srceva (1)
E-mail: biserasrceva@gmail.com

Marketplace

Agenda

Ден 
01.10.2018
09:45 – 10:00
Регистрација
Регистрација на учесниците
10:00 – 10:45
Отварање
Поздравно отварање на настанот  
Проект Иноплатформа
10:45 – 11:00
Пауза за Кафе
11:00 – 13:30
Втора сесија
ИноАлатки и како да се зголеми иновативноста на МСП-ја?
Опис и објаснување
13:30 – 14:00
Ручек
14:00 – 15:00
Трета Сесија
Презентација на ИнноПлатформа
Опис и објаснување
 

Powered by iCagenda

Back to top